Benyújtott pályázatok állapotának ellenőrzése, eredmények közzététele

A Vidékfejlesztési Programban benyújtott pályázatok feldolgozása, az Irányító Hatóság (Miniszterelnökség) tájékoztatása szerint folyamatosan halad és a benyújtott támogatási kérelmek eredményei hamarosan elérhetőek lesznek.
A döntésről a következő csatornákon tudnak információt szerezni, illetve tájékozódni.

1. A támogatási kérelmek elbírálását követően az ügyfelek támogatási határozatot (támogatói okiratot) kapnak az Ügyfélkapus tárhelyükre.

2. Mindezzel párhuzamosan az Államkincstár MVH elektronikus ügyintézési felületén (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes), az ügyfélkapus adataikkal bejelentkezve a benyújtott kérelmeik állapotát is megtekinthetik, és nyomon követhetik az esetleges változásokat.
– A fenti linken a bejelentkezés után a felső menüsorban az “Általános ügyintézés” fülön belül az “Ügyféltájékoztatási rendszer” menüponton belül megtalálják az összes, eddig beadott kérelmüket, ügyüket.
– A kiválasztott ügyre kattintva kiválasztható a benyújtott kérelem (jelen esetekben még csak támogatási kérelem van benyújtva, de a későbbiekben a kifizetési kérelmek is itt lesznek feltüntetve), amely feldolgozásának részletei is megtekinthetők.

3. A Hatóság a nyilvánosság biztosítása érdekében az összes, Eu támogatási rendszeren belül támogatott projekt adatait megjelenteti a honlapján, tehát itt is kereshetőek a támogatott projektek. Az Ügyfélkapura beérkező támogatói döntésről szóló értesítést követően pár nappal a Széchenyi2020 felületen is megjelennek és kereshetőek a nyertes projektek.
https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso
Itt a keresőben az Operatív Programok fülön a VP-Vidékfejlesztési Programot válasszák ki, majd a támogatási konstrukciók közül az Önöket érintő jogcímet. Ezután a lista tovább szűkíthető területi alapon, majd a “keresés” gombra kattintva megjelenik az adott jogcímen belül a területi beállításoknak megfelelő támogatotti lista, a projekt kedvezményezettjének, címének és a támogatási összegnek a feltüntetésével.